Tel : 0222 320 00 22 - 0533 646 43 46
Gebelikte yapılan diğer egzersizler gibi yüzme de sırt ve bel ağrılarında azalma sağlar. Ayrıca gebeliğin ilk aylarında yüzmek bulantı ve kusma şikayetlerini de azaltabilmektedir. Yalnız gebelikte sakin ve dikkatli ve aşırı yorulmayacak kadar yüzülmelidir, dalma , su kayağı, sauna gibi aktivitelerden kaçınılmalıdır. Gebelikte kramp girme riski daha yüksek olduğundan açılmadan sığ yerlerde yüzmek gerekir. Gebelik sırasında düşük tehlikesi, su gelmesi, kanama geçirilmesi durumunda yüzme ve diğer aşırı aktiviteler sakıncalıdır.
 
Haftada 3-4 gün yarım saat süresince yüzmek yeterli ve faydalı olacaktır. Her sporda olduğu gibi yüzmeye başlamadan önce yavaş yavaş ısınma hareketleri yapılmalı ve birden bire yoğun tempoda yüzülmemelidir. Aşırı yorulmaktan, uzun süre nefes tutmaktan kaçınmak gerekir. Herhangi bir yüzme stilini kullanabilirsiniz, kendinizi en rahat hissettiğiniz stili tercih etmeniz uygun olacaktır. Yüzmeye başlamadan önce, yüzme sırasında ve sonrasında yeterli miktarda su veya başka sıvılar almanız dehidratasyonu (su kaybı) önlemek açısından önemlidir. Uzun süre birşeyler yemeden spor yapmak kan şekeri seviyesini düşüreceği için meyve gibi yiyecekler spordan sonra alınarak bu durum önlenmelidir.
 
Sabahın Erken Saatlerinde Denize Girin
Gebelerin denize girerken günün sıcak olmayan saatlerini seçmeleri lazım, sabahın erken saatleri uygun olabilir, denizden çıkınca ıslak vücutla gezmemek, hemen kurulanıp kıyafetleri değiştirmek ve en kısa zamanda ılık suyla duş yapmak gerekir.
 

Etiketler : gebelik , gebelikte yapılabilecek aktiviteler , gebelikte yüzmek , gebelikte yüzmek zararlı mıdır , gebelikte yüzme